PROIECTE

Proiect pilot „Militar în devenire”

Prin acest proiect pilot ce se va desfășura în două serii a câte 25 de elevi  ai liceelor din Cluj Napoca, pe o perioada de 5 zile/serie, dorim să aducem o contribuție la dezvoltarea civică, a spiritului camaraderesc și a îmbunătățirii calității vieții. Elevii obțin cunoștințe de bază despre Armata României şi despre cariera militară, se familiarizează cu viața cazonă, îşi dezvoltă şi își pun în valoare calitățile fizice, spiritul de competiție şi capacitatea de a lucra în echipă.

Concursul școlar „Eroi și fapte în istoria națională”

Participă la Concursul școlar „Eroi și fapte în istoria națională” și câștigă premii fabuloase!

Îți place istoria și vrei să îți testezi cunoștințele într-un mod distractiv și provocator? Atunci nu rata ocazia de a te înscrie la Concursul Școlar „Eroi și fapte în istoria națională”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Asociația Mareșal Constantin Prezan! Concursul se adresează elevilor din clasele  liceale, care vor trebui să răspundă la întrebări despre viața și activitatea a cincizeci de mari români care au marcat istoria națională. De exemplu, cine a fost primul rege al României? Sau care a fost rolul lui Nicolae Bălcescu în Revoluția de la 1848? Sau cum a contribuit Ana Aslan la dezvoltarea medicinei gerontologice?

Dacă te simți pregătit să faci față acestor provocări, atunci nu ezita să te înscrii la concurs. Termenul limită de înscriere este 22 martie 2024. Premiile concursului sunt pe măsura efortului tău: diplome și premii în bani pentru locurile I, II și III și zece mențiuni. De asemenea, participarea la concurs îți va deschide noi orizonturi în domeniul istoriei.

 Pentru mai multe informații despre concurs, te invităm să consulți regulamentul  și bibliografia recomandată. Nu pierde această șansă unică de a-ți demonstra pasiunea și talentul pentru istorie! Te așteptăm cu drag să participi la concurs și să devii unul dintre eroii istoriei naționale!

Spectacol Aniversar Noiembrie 2023

Divizia 4 Infanterie „Gemina” și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian”, cu sprijinul Asociației „Mareșal Constantin Prezan” și a Operei Națională Română din Cluj-Napoca organizează, în data de 17 noiembrie 2023, începând cu ora 18.00, un spectacol aniversar dedicat împlinirii a 105 ani de la Marea Unire a românilor.
În programul evenimentului, care se va desfășura la Opera Națională Română din Cluj-Napoca se vor regăsi recitaluri ale Muzicilor Militare reunite ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, Coralei „Voci Transilvane” a Casei de Cultură „Dumitru Fărcaș”, Corului Facultății de Teologie Ortodoxă, Grupului Psaltic „Anastasios” și a Orchestrei „Regal Transilvan”, dar și alte surprize.
Vă așteptăm cu drag!

Activitati pentru comunitatea clujana